خطوط انتقال آب از محل آبگیری به اراضی

 

اراضی روستای صومعه علیا به سه قسمت تقسیم بندی شده است. هر قسمت از اراضی دارای شبکه انتقال خاص خود بوده و آبگیری از سد را  انجام می دهند.

1- اراضی ناحیه شرقی(ساحل چپ رودخانه صومعه چای) : این اراضی در شرق محدوده واقع شده  و ساحل چپ رودخانه را در بر می گیرند.  

 انتقال آب از محل حوضچه شیرآلات (خروجی آب از سد) به این اراضی توسط خط لوله LMP به طول حدود 1997 متر صورت می گیرد. این لوله آب را از محل حوضچه خروجی سد تحویل گرفته و بطور ثقلی و پس از عبور از رودخانه به ساحل چپ اراضی منتقل می نماید. در محل خروجی حوضچه ای احداث می شود و آب از لوله بداخل آن تخلیه می گردد بنابراین سرریز آب از حوضچه بداخل نهر صورت می گیرد. 

2- اراضی ناحیه میانی: این اراضی در ساحل راست رودخانه واقع شده اند و مجموعه اراضی هستند که انتقال آب از سد به آنها، 

بطور ثقلی صورت می گیرد. بعبارت دیگر جهت استفاده از انرژی موجود در آب ذخیره شده در پشت سد مخزنی ، دو خط لوله LMP- 1 وRMP- 3    طوری مسیر یابی شده اند تا بتوانند آب را  بطور ثقلی به اراضی منتقل نمایند. اراضی تحت پوشش این دو خط لوله عموما در حد فاصل رودخانه و جاده اصلی آسفالته واقع شده و قسمت کوچکی از اراضی پائین دست سد که ارتفاعی کمتر از ارتفاع محل خروجی آب از سد را دارند ( در سمت دیگر جاده ) را نیز تحت پوشش دارند.

خط لوله LMP-1 به طولحدود 5/2388 متر ، سطحی معادل حدود 6/106 هکتار را تحت پوشش داشته و آب را  از محل حوضچه شیرآلات پائین دست سد، تحویل گرفته و به این اراضی انتقال می دهد. 

 

خط لوله RMP-3 به طول حدود  4275 متر ، سطحی معادل حدود 4/254 هکتار را تحت پوشش داشته و آب را از محل حوضچه شیر آلات پائین دست سد تحویل گرفته و به اراضی انتقال می دهد. 

این لوله نیز از جنس پلی اتیلن بوده و قطر آن در طولهای مختلف طوری تعیین شده تا شیب خط انرژی در آن تقریبا موازی شیب در مسیر  لوله باشد. 

این لوله در مسیر خود در یک نقطه جاده اصلی آسفالته را قطع نموده و به سمت دیگر آن هدایت مینماید .

بطور خلاصه، خطوط لوله LMP-1 و RMP-3  جهت انتقال ثقلی آب به اراضی زراعی احداث می شوند . این لوله ها آب را از محل حوضچه شیرآلات در پائین دست سد تحویل گرفته و در مسیر خود به اراضی منتقل         می نمایند. نکته قابل توجه اینکه مسیر این خطوط طوری طرح شده تا لوله ها در مرز بین مالکیتهای اراضی احداث شوند. بعبارت دیگر مرز مالکیتهای اراضی (کاداستر) در تعیین مسیر خط لوله کاملا مد نظر قرار گرفته است تا در زمان اجرا نیاز به زمین از کشاورزان توسط کارفرمای محترم به حداقل برسد.

در 16 نقطه ، آبگیری از لوله های فوق انجام شده که در هر نقطه حوضچه و ایستگاه پمپاژ فرعی احداث می شوند. سطح کل اراضی تحت پوشش این دو خط لوله معادل حدود 361  هکتار بوده و حداکثر دبی (در زمان بیشترین مصرف) در این دو خط لوله معادل حدود 310 لیتر در ثانیه می باشند.

 

3- ناحیه غربی:  ناحیه غربی (ساحل راست رودخانه) ، اراضی هستند که ارتفاع آنها بیشتر از ارتفاع محل حوضچه شیرآلات پایین دست سد و محل خروج آب از سد می باشند.

جهت انتقال آب به این اراضی می بایستی از ایستگاه پمپاژ استفاده نمود. لذا در محل پایین دست حوضچه شیرآلات ، ایستگاه پمپاژی احداث می شود که آب را از محل خروجی سد تحویل گرفته و به اراضی مرتفع منتقل می نماید.

از آنجائیکه سیستم آبیاری در اراضی ، سیستم تحت فشار است ، لذا ضمن بررسیهای انجام شده و نظر به  سهولت بهره برداری از سیستم آبیاری تحت  فشار ، ایستگاه پمپاژ طوری تنظیم می شود تا ضمن انتقال آب به اراضی مرتفع ، فشار مورد نیاز سیستم آبیاری را نیز تامین نماید.

لوله RMP وظیفه انتقال آب از محل ایستگاه پمپاژ به اراضی مرتفع را بعهده داشته و در مرتفع ترین نقطه غربی محدوده ، آب را به لوله های  RMP-2 و RMP-1  تحویل می نماید.

همانطور که مشهود است ، جنس این لوله ها نیز از پلی اتیلن انتخاب شده و در نقاط مختلف ، آبگیری نصب می گردد که به شبکه فرعی متصل می شود.


به وبلاگ روستای صومعه علیا خوش آمدید اراضی ,لوله ,حوضچه ,انتقال ,تحویل ,رودخانه ,تحویل گرفته ,حوضچه شیرآلات ,معادل حدود ,ایستگاه پمپاژ ,بطور ثقلی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

راستین News گیم فیکس »« مرجع ادیت و رفع مشکل انواع بازی و نرم افزار ها مونگان معرفی سایت رتبه کلمه تخفیفان چینی آذین شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد